Si t’i bëni fëmijët të hajnë fruta edhe kur nuk duan

Fëmijët kanë nevojë për vitaminat që mund të merren nga frutat dhe perimet, por shpeshherë prindërit përballen me refuzimin e fëmijëve për t’i konsumuar ato.

Më poshtë gjeni disa mënyra për t’i udhëzuar fëmijët tuaj që të hanë më mirë:
Bëni një orar
Fëmijët duhet të hanë çdo tre deri në katër orë: tre vakte dhe shumë lëngje. Nëse planifikoni ta bëni këtë, dieta e fëmijës suaj do të jetë shumë më e ekuilibruar. Vendosni një frigorifer portativ me pako akulli në makinë kur dilni me fëmijët dhe sigurojini atij karota, biskota, kos dhe ujë, kështu që nuk keni nevojë për ushqim nga jashtë.
Hartoni menunë javore
Nëse e keni të vështirë një menu javore, filloni me dy ose tre ditë në të njëjtën kohë. Një vakt i mirë nuk duhet të jetë i shijshëm, por duhet të jetë i balancuar. Për shembull, në vend që të bëni mish me spageti, bëni mish me kungull të njomë.
Gatuani me fëmijët
Nëse fëmijët tuaj përfshihen në zgjedhjen ose përgatitjen e vakteve, ata do të jenë më të interesuar të hanë atë që kanë krijuar. Çojini në supermarket dhe lërini të zgjedhin produktin për ju. Nëse ato janë mjaft të mëdha, lërini të presin perimet dhe përziejini ato në sallatë.
Bëhuni model
Nëse jeni vazhdimisht në dietë ose keni zakone të paqëndrueshme të ngrënies, fëmijët tuaj do të rriten duke menduar se kjo lloj sjelljeje është normale. Jini të sinqertë me veten në lidhje me llojet e mesazheve që po dërgoni. Besojini trupit tuaj që t’ju ​​tregojë kur jeni të uritur dhe kur jeni të ngopur, dhe fëmijët tuaj do të mësojnë të bëjnë të njëjtën gjë.