Serbia fsheh simbolin e Kosovës dhe Kosova të Serbisë/ Kurti:”Nis epoka kur serbët duhet të mësohen me reciprocitet”

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka publikuar në faqen e tij të Facebook vendimet e marra në marrëveshjen me Serbinë në Bruksel. Kryeministri është shprehur se tani nis epoka ku Serbia do të mësohet me reciprocitet dhe meqenëse sibloi shtetëror i Kosovës do të mbulohet në Serbi, atëherë dhe ai serb do të mbulohet në Kosovë.

Reagimi i plotë

“Reciprociteti i targave të automjeteve është vendosur. Meqë targave të Republikës së Kosovës në Serbi do t’iu mbulohet simboli shtetëror, të gjitha targave të Serbisë pa dallim do t’iu mbulohet po ashtu simboli i tyre në territorin e shtetit tonë. Njësia Speciale e Policisë së Kosovës ka shkuar në Jarinje dhe Bërnjak më 20 shtator për të mbrojtur vendkalimet dhe policinë kufitare nga bllokuesit e rrugëve dhe qarkullimit të lirë. Meqë ata do të largohen, njësia jonë speciale nuk ka pse qëndron atje, dhe mbetet gjithnjë e gatshme për ndërhyrje në çfarëdo cenimi të njëjtë apo të ngjashëm në të ardhmen. Natyrisht, policia jonë kufitare në vijim do të zbatojë reciprocitetin e targave. KFOR-i do të qëndrojë aty, rreth dy javë, që gjithçka të jetë e sigurt.
Në javën e shkuar, Presidenti i Serbisë vuri katër kushte për takimin në Bruksel të përfaqësuesve tanë. Natyrisht që nuk ju plotësuan ato dhe dje u zhvilluan bisedimet në Bruksel. Tash fillon epoka kur Serbia nis e mësohet me reciprocitet.”- shkruan Kurti.