Ja si duhet ta pastroni celularin tuaj

Sipas një studimi të publikuar nga housedigest.com, njerëzit e prekin celularin e tyre 2 500 herë në ditë, ndërkohë që “përdoruesit e fortë” e prekin afër 5 500 herë.
Por cila është mënyra e duhur si mund ta pastroni telefonin tuaj?
Për shkak se telefonat tanë janë pjesë të ndjeshme dhe të shtrenjta të teknologjisë, duhet kujdes kur i pastroni ato. Good Housekeeping thotë se duhet të filloni procesin duke fikur telefonin tuaj, duke e shkëputur nga priza (nëse ka) dhe pastaj duke e shkëputur atë.
Asnjëherë nuk duhet të spërkatni një pastrues direkt në ekran, prandaj sigurohuni që të zgjidhni një fshirje me bazë alkooli ose fshirje dezinfektuese . Nëse do të përdorni një llak pastrimi, spërkateni atë në një leckë mikrofibre dhe më pas fshijeni leckën në ekranin tuaj dhe sigurohuni që të mbani lagështinë larg portave të telefonit tuaj, paralajmëron Good Housekeeping.
Pasi të keni fshirë gjithçka me leckë, lëreni celularin tuaj të thahet për rreth pesë minuta. Pastaj thajeni lagështirën ose mbeturinat e mbetura me një peshqir letre ose një leckë të pastër dhe të thatë mikrofibre. Mirëmbajtja e Mirë madje sugjeron përsëritjen e këtij procesi çdo dy ditë për rezultate më të mira.
Si të pastroni kutinë e telefonit tuaj
Meqenëse kutitë e telefonit celular janë krijuar për të mbrojtur telefonat tanë, ato zakonisht janë bërë nga plastika e rëndë ose materiale të tjera të qëndrueshme. Që do të thotë se procesi i pastrimit nuk duhet të jetë aq delikat sa vetë telefonat.
Nëse rasti juaj është plastik, housedigest.com rekomandon larjen e tij tërësisht me ujë të ngrohtë me sapun. Megjithatë, nëse nuk keni kohë mund të ndiqni të njëjtën procedurë me telefonin tuaj celular, duke përdorur peceta të lagura. Së fundmi, mos harroni të pastroni kabllon e karikuesit dhe kufjet tuaja gjithashtu.