Zakonet e të ngrënit ndikojnë drejtpërdrejt me imazhin tonë, duke na bërë të kemi rrathë poshtë syve, të na biejnë ose jo flokët.
Kripa është një nga elementet që ndikon më së shumti në dukjen edhe në shëndetin e lëkurës suaj.
Por çfarë duhet të kemi kujdes?
Dr. Paula Rosso, një nutricioniste në Centro Médico Estético Lajo Plaza në Madrid, shpjegon se 5 gram. duhet të jetë kufiri në konsumin tonë të përditshëm. Vlen të theksohet sigurisht se kripa nuk është vetëm në ushqimet që gatuajmë, por edhe në ushqimet dhe ushqimet standarde, pra 5 gram. është e tëra.
Konsumit të tepërt të natriumit ka treguar se humbja e flokëve favore, duke shkaktuar dehidratim të kafkës që rezulton në lëkurë e kokës të jenë shumë të thatë.
E njëjta gjë ndodh edhe me lëkurën e ndjeshme të syve, pasi sa më e dehidratuar të jetë, aq më intensive krijohen linjat. Kështu që ne përfundojmë duke u zgjuar me rrathë të errët dhe çanta dhe pyesim veten për rrënjën e problemit, i cili përfundimisht mund të fshihet në dietën tonë.
Zgjedhja që mund të bëni është ta zëvendësoni me barishte aromatike për t’i dhënë shije dhe aromë ushqimit tuaj.
