Jo vetëm Kina/ Gatimet me insekte shërbehen dhe në restorante të këtij shteti europian

Një restorant në Paris u ofron klientëve të tij një menu të ndryshme me insekte.
Konkretisht kuzhinieri Laurent Vella i restorantit Inoveat ka përfshirë në menunë e tij të sallatës së karkalecave krimba të verdhë, insekte krokante me perime dhe një ëmbëlsirë, karkaleca të fshehta çokollatë!
Duhet të theksohet se Autoriteti Europian i Sigurisë së Ushqimit (EFSA) konsideroi se krimba të caktuar ishin të përshtatshëm për konsum njerëzor dhe në maj miratoi shitjen e tyre në treg. Agjencia ka marrë më shumë se një duzinë aplikimesh të tjera për ushqimin e insekteve, të tilla si kriket dhe karkalecat. Krimbat dhe insektet në përgjithësi, mund të sigurojnë një burim ushqimi të qëndrueshëm dhe me karbon të ulët për të ardhmen.
Duke ngrënë me dy vajzat e tij, Soheig Ayari tha: “Ndihem sikur jam në një restorant tradicional, përveç se ideja pas asaj që ha është e ndryshme. Edhe sinqerisht, shijet janë shumë të ngjashme (me ushqimin e zakonshëm) “. /abcnews.al