Ja çfarë duhet të bëni kur ndiheni të vetmuar në një lidhje

Sipas studimeve, njerëzit e që përjetojnë lidhje të gjata hera-herës zhyten në ndjenja intensive të vetmisë.
Megjithatë, mund të ketë shkaqe të ndryshme lidhur me këtë ndjenjë negative.
Marrëdhënia me partnerin tuaj nuk është aq e vjetër.
Kjo ndjenjë e vetmisë lind kur një çift ka humbur marrëdhënien e tyre emocionale. Sidoqoftë, edhe në lidhjet më të suksesshme, do të ketë momente kur njëri ose të dy partnerët mendojnë se janë ndarë nga i dashuri i tyre. Një faktor tjetër që përkeqëson situatën është kur partneri juaj ka frikë të flasë për mënyrën se si ndihet dhe preferon t’i mbajë “letrat e tij të mbyllura”.
Mediat sociale kanë hyrë mes jush.
Ne jetojmë në epokën e teknologjisë dhe media sociale luan një rol të madh në jetën tonë të përditshme. Shumë çifte kanë tendencë të krahasojnë marrëdhënien e tyre me çiftet e tjera që shohin në mediat sociale dhe kjo ka vetëm një ndikim negativ në të ardhmen. Përveç kësaj, xhelozia dhe keqkuptimet ka shumë të ngjarë të lindin nga përdorimi i aplikacioneve të ndryshme.
Në përgjithësi nuk ndiheni mirë.
Shumë gra, kur janë të stresuara në jetën e tyre, shpërthejnë në marrëdhënie dhe me partnerin e tyre. Ka edhe shumë që janë të predispozuar gjenetikisht të ndjehen të vetmuar, sipas ekspertëve. Njerëzit shpesh shpresojnë se ky person tjetër do të jetë zgjidhja për vetminë e tyre ekzistenciale, por kjo nuk është zgjidhja.
Çfarë duhet të bëni?
Gjëja e parë që duhet të bëni është të siguroheni se si po ndiheni dhe pastaj të flisni me partnerin tuaj. Qëllimi nuk është të kritikoni partnerin por ta lini të kuptojë se si ndiheni. Dialogu i sinqertë do t’ju ​​afrojë dhe do të kuptoni nëse ai vërtet dëshiron t’ju ​​ndihmojë.