Vajza që “mbytet” çdo ditë/ Pasojat e veprimtarisë njerëzore(Video nga mbytja)

Artisti meksikan Ruben Orosco ka realiyuar një skulpturë që të lë pafrymë.
Në lumin Nervion të Spanjës është vendosur statuja e “Vajzës së mbytur”, e cila duket aq reale sa të lë pa frymë.
Skulptura titullohet “Bihar” dhe ka për qëllim të ndezë një bisedë rreth qëndrueshmërisë dhe krizës klimatike. Vetë Osorko shpjegoi se statuja kishte për qëllim të na kujtonte se veprimet tona “mund të na fundosin ose të na mbajnë në këmbë”.