Si të largojmë energjinë negative prej vetes dhe të mbushemi me pozitivitet

Nëse jemi të trishtuar dhe pesimistë, ne gjithashtu mund të mbushim mjedisin në të cilin jetojmë me energji negative, duke e bërë atmosferën më të rëndë. Ndonjëherë një gotë ujë është e mjaftueshme
Negativiteti tërheq më shumë negativitet, dhe nganjëherë qëndrimi ynë i gabuar dhe pesimist është i mjaftueshëm për të bërë që energjitë pozitive të zhduken nga mjedisi në të cilin jetojmë.

Në fakt dihet se emocionet dhe ndjenjat tona lëshojnë energji të afta për të tërhequr nga ana e tyre energjitë e të tjerëve. Eshtë si një lloj efekti domino: nëse jemi të errët, të trishtuar dhe poshtë në humor, ne do të tërheqim vetëm njerëzit përreth nesh që kanë të njëjtin humor me ne. Në të njëjtën mënyrë, me negativitetin tonë, ne gjithashtu do të mbushim dhe peshojmë atmosferën e vendit ku kalojmë pjesën më të madhe të kohës.

Kur jetojmë në një periudhë veçanërisht të vështirë, për të shmangur tërheqjen e energjive të tjera negative tek ne, duhet të mësojmë ta lëmë të shkojë: nëse kemi probleme në punë, ose në familje, duke vazhduar të shohim gjithçka të zezë nuk do të ndihmojë, por vetëm do të ketë efektin e përkeqësimit të mëtejshëm. Ne duhet të mendojmë pozitivisht dhe të përpiqemi të mos ndalemi në pengesën e parë, por të shikojmë përtej gardhit në perspektivën e një të ardhmeje jo të afërt. Ndonjëherë mund të jetë e nevojshme të heqësh qafe energjitë negative. Gjithashtu pastroni mjedisin në të cilin jetoni, në mënyrë që atmosfera përreth të funksionojë gjithashtu në favorin tonë.

Ekziston një mënyrë e lashtë për të zbuluar nëse atmosferat negative mbeten në shtëpinë tonë: thjesht merrni një gotë ujë. Në fakt, ky element natyror është përdorur gjithmonë për të pastruar mjediset dhe për të luftuar shqetësimet. Në rastin tonë do të jetë e nevojshme të vendosni një gotë plot ujë në dhomën më të ngarkuar: nëse ka flluska të nesërmen do të thotë se ka energji negative, por nëse uji është ende i pastër, energjia pozitive do të mbizotërojë.

Gjatë kryerjes së këtij akti është e nevojshme të përqendrohemi në mendimet negative, në mënyrë që t’i heqim ato nga mendja jonë dhe t’a pastrojmë prej tyre. Një metodë tjetër e mirë, kur ndihemi veçanërisht poshtë me moralin, të trishtuar dhe të hutuar, është të hedhim ujë të ftohtë në duar dhe kyçe disa herë në ditë, në mënyrë që të “lajmë” shqetësimet tona. Në çdo rast, mbani në mend se problemet janë kryesisht të zgjidhshme, dhe ajo që bën dallimin mbi të gjitha është qëndrimi me të cilin përballeni me situata të vështira./ bota.al