Për të lindurit në tetor është guri me fat/ Zbuloni karakteristikat

Muaji tetor ka një gur shumë të veçantë: Opali, me të gjitha ngjyrat e ylberit brenda tij. Peshorja, shenja e këtij muaji, meriton një gur të tillë të veçantë , për t’iu përshtatur natyrës së saj të dashur.

Opali simbolizon shpresën. Dhurohet përgjithësisht për 14-vjetorin e lidhjes ose martesës. Ai quhet ndryshe dhe opal mbretëror, jirazol, hidrofan. Nëse është natyral është mjaft i vlefshme sepse rrallë gjendet në natyrë.

Simbolizon butësi, ngritje shpirtërore, të shoqëruar me dashamirësi. Besohet se ishte në këtë mineral që popujt e lashtë panë syrin e perëndive. Ata besojnë se ky gur do të ndihmojë një person që të bashkëjetojë në harmoni me natyrën, si dhe për të përmirësuar jetën e tij. Gjithashtu, ky gur shkatërron ato cilësi që ju pengojnë të jetoni ashtu siç dëshironi.

Opali quhet edhe minerali i rinovimit. Ai do t’ju mësojë të kujdeseni për veten, të hiqni qafe zakonet e vjetra të këqija, të afroni pranë vetes diçka të re dhe pozitive dhe të përmirësoni jetën tuaj personale. Besohet se Opali ka veti magjike të caktuara. Besohet se ky mineral do të ndihmojë në mënyrë efektive për të stabilizuar gjendjen emocionale të një personi, për të shmangur ose për të dalë nga depresioni. Ky gur lufton në mënyrë aktive pagjumësinë, mbron nga ëndrrat e këqija.

Ky gur trajton dhe sëmundjet e sistemit kardiovaskular. Edhe në antikitet, mjekët përshkruan situata ku një unazë me këtë gur stimuloi aktivitetin e zemrës dhe gjithashtu çoi në shërimin e pacientit./Anila Kalleshi