Jini të lumtur në heshtje. Sa më e vogël audienca, aq më i madh suksesi juaj!

Mënyra më e mirë për të ruajtur suksesin tuaj është të mos i tregoni askujt.
Kur gjërat e mira fillojnë të ndodhin në jetën tonë, shumë prej nesh e kanë zakon t’i përhapin ato tek të gjithë rreth e rrotull. Ne japim detaje, përmendim kush na ndihmoi dhe flasim për gjithçka që kemi bërë për të ndryshuar realitetin tonë.
Pavarësisht nëse arritjet tona lidhen me marrëdhëniet romantike, vetëvlerësimin ose punën, ne gjithashtu ndajmë informacionin më të vlefshëm dhe kuptimplotë, duke besuar se janë të lumtur që na shohin të përmbushim ëndrrat tona.
Ja pse mund të tërheqim shumë negativitet:
Kur bëhet fjalë për ndarjen e informacionit të vlefshëm për realitetin tonë, duhet të ndjekim gjithmonë këshillat e nënave dhe gjysheve tona për të “mbajtur gojën mbyllur”.
Sado që besojmë në mirësinë e botës, e vërteta është se është shumë më e lehtë të gjesh njerëz që janë ziliqarë dhe të pakënaqur me fitoret tona sesa njerëz zemërmirë, vërtet të lumtur për të parë suksesin e të tjerëve.
Meqenëse nuk mund t’i dimë qëllimet e të gjithëve rreth nesh, gjëja më e mirë që mund të bëjmë është të zvogëlojmë zhurmën kur festojmë arritjet tona. Kur lumturia jonë hesht, duke mbetur vetëm mes nesh dhe atyre që janë pjesë e udhëtimit tonë, ne mund të festojmë çdo ditë në mënyrë të plotë, pa frikë nga pasojat e thashethemeve dhe negativitetit.
Duke kufizuar numrin e njerëzve që dinë për lumturinë tonë, ne gjithashtu zvogëlojmë numrin e njerëzve të pakënaqur dhe të paaftë për të qenë të lumtur, e që janë të interesuar të na sabotojnë.
Sigurisht, është mirë të jemi në gjendje të ndajmë momentet e mira në jetë me të tjerët, por zilia mund të na dëmtojë në mënyra që as nuk mund t’i imagjinojmë.
Pra, gjëja më e mirë për të bërë është të ruani të drejtën për të qenë të lumtur, dhe një nga mënyrat më të mira për të ushqyer ditët e mira është të flisni më pak për to. Nëse keni vuajtur ndonjëherë nga prania e një personi toksik dhe ziliqar, të gjithë jeni shumë të njohur me dëmin e të qenit shumë i hapur me ta.
Mësoni të mos e përhapni lumturinë tuaj në ajër. Ruajeni atë, ashtu siç ruani të gjitha gjërat tuaja që nuk doni të vidhen. Lumturia dhe suksesi juaj janë pasuritë tuaja më të mëdha, mësoni t’i ruani ato në mënyrë që të zgjasin më shumë./bota.al