Ja zakoni i mëngjesit që ju shkatërron dhëmbët

Dentisti dhe njëherësh përfaqësuesi i Shoqatës Amerikane të Dentarëve, Julius N. Manz, larja e dhëmbëve menjëherë pas ngrënies së vaktit të mëngjesi mund të jetë e dëmshme për shëndetin tuaj.
Kjë mënyrë e të larit dhëmbët është më e dëmshme nëse përfshini në mëngjes lëng portokalli dhe ushqime të tjera acidike.
Ushqimet acidike zbusin smaltin e dhëmbëve dhe larja menjëherë më pas mund të shkaktojë dëmtim të tyre. Dentisti i famshëm sugjeron që të ketë kaluar të paktën një orë nga konsumi i vaktit për t’i larë dhëmbët.