Zbuloni 8 arsyet pse dikush do të dashurohet me ju

romantic holidays for two, affectionate couple sitting together on the beach on swing, silhouette of man hugging woman

Janë bërë shumë kërkime mbi këtë temë, por ka disa gjëra që mund të përcaktohen si arsyet kryesore pse dikush mund të dashurohet me ju.
1. Shumë njerëz priren të dashurohen me njerëz të ngjashëm me veten e tyre – nëse kanë të njëjtat vlera, të njëjtat përvoja jetësore, të njëjtën moshë.
2. Njerëzit dinë të dashurohen me një partner që duket si një nga prindërit e vet, ai i seksit të kundërt. Për shembull, një grua mund të tërhiqet nga një burrë që i kujton të atin. Kjo mund t’i referohet karakteristikave fizike, të tilla si ngjyra e syve ose flokëve, por edhe karakterit. Fëmijët e prindërve të rinj kanë më shumë gjasa të kërkojnë partnerë më të rinj.
3. Aroma luan një rol shumë të rëndësishëm në tërheqje. Për shembull, gratë gjatë ovulacionit preferojnë meshkujt që kanë më shumë testosteron. Ose, burrat mund të tërhiqen pa e ditur nga aroma që lëshon një grua gjatë ditëve të saj pjellore.
4. Një qëndrim i hapur ndaj njerëzve të tjerë është gjithashtu një nga arsyet për të rënë në dashuri. Duket tërheqëse.
5. Lartësia luan një rol të rëndësishëm në tërheqjen, veçanërisht kur bëhet fjalë për meshkujt. Shumë gra duan thjesht burra të gjatë, të fortë, sepse ndihen më të sigurt dhe më të mbrojtur kur janë me ta.
6. Ndarja e përvojave emocionuese dhe paksa të frikshme mund të jetë gjithashtu shumë tërheqëse.
7. Njerëzit që jetojnë pranë njëri-tjetrit kanë më shumë gjasa të bien në dashuri me njëri-tjetrin. Prandaj, ata kanë mundësinë të takojnë një partner të mundshëm në situatat e përditshme, si dhe ta takojnë shpesh.
8. Buzëqeshja në fytyrën tuaj është shumë tërheqëse dhe hulumtimet kanë treguar se njerëzit pozitivë dhe të gëzuar janë shumë më tërheqës për të tjerët./bota.al