Ja çfarë nuk duhet të bëni pas stërvitjes

Të gjithë të pasionuar rreth palestrës ndjekin disa rituale pas kryerjes së veprimtarisë fizike për të rifituar energjinë e humbur dhe për të rimëkëmbur muskujt.
Ajo që duhet të bëni pas stërvitjes është të mos hani ushqime të pasura me yndyrë pasi ngadalësojnë procesin e tretjes.

Është mirë që të hani diçka të pasur me proteina dhe karbohidrate brenda 30 minutave pas stërvitjes, në mënyrë që të rifitoni masën muskulare. Mos harroni të hidratoheni shpesh gjatë dhe pas stërvitjes. Uji do t’ju ​​ndihmojë të fitoni energji dhe të mos keni ngërçe.

Një tjetër këshillë që duhet të ndiqni është që të mos qëndroni ulur për pjesën tjetër të ditës. Nëse uleni gjithë ditën pas stërvitjes, ka më shumë të ngjarë të lëndoheni. Së fundi, duhet të flini mirë për të ndihmuar trupin të rindërtohet pas stërvitjes.