Deti i Vdekur merr ngjyrë të kuqe gjaku/ Përgjigja në Dhjatën e Vjetër? 

Një pjesë e bregut të Detit të Vdekur në rajonin biblik të Moabit, Jordani, është kthyer në mënyrë misterioze në ngjyrë të kuqe. 

Uji nga laguna brenda kufirit jordanez po merret nga punëtorët e Ministrisë së Ujit dhe Ujitjes të Jordanisë për të përcaktuar shkakun e fenomenit shqetësues i cili është ende i pashpjegueshëm.

Imazhet kanë ndezur një zemërim në mediat sociale, ku ujërat e kuq të gjakut kanë shumë rëndësi në Dhiatën e Vjetër si një nga 10 plagët që Zoti i hodhi Faraonit të Egjiptit  për të çliruar hebrenjtë nga skllavëria.