Deputeti i Librazhdit: “Në 5 zona të Elbasanit nuk ofrohet asnjë vend pune”(Foto)

Lefter Gështenja, deputeti i Librazhdit dhe Prrenjasit është shprehur në llogarinë e tij të Facebook-ut, se papunësia në vendin tonë ka arritur kulmin.
Gjithashtu, ai ka theksuar se në 5 zona të Elbasanit nuk ofrohet asnjë vend pune.

Postimi i plotë:

“Qeveria e ka shndërruar në tokë të djegur Librazhdin, Prrenjasin, Cërrikun, Peqinin, Belshin. Nuk ka asnjë vend pune që të rinjtë, të diplomuarit, profesionistët të mund të punojnë, te fitojnë dhe të jetojnë në zonën tonë.
Shikoni të dhënat e vetë qeverisë së papunësisë nga Agjencisë Kombëtare e (Sh)Punësimit.
Në Librazhd, Prrenjas, Peqin, Cërrik, Belsh nuk ka asnjë vend pune të lirë as në shtet, as në privat. I vetmi vend pune është në Gramsh.
Treva jonë duhet të ishte ndër më të pasurat e vendit dhe të siguronte me mijëra vende pune në turizëm, bujqësi, tregti apo industri të vogla.
Ky është një realitet që sjell vetëm shpopullim, varfëri, nënshtrim. Ndryshimin e kemi në dorë vetë! Duhet ndryshim me demokratët,”-është shprehur ai.