Ambasada gjermane jep lajmin e rëndësishëm për shqiptarët

Ambasada e Gjermanisë në Tiranë ka bërë të ditur, se nga data 1 Tetor 2021 për Ministrinë Federale të Punëve të Jashtme dhe për përfaqësitë e saj jashtë atdheut ka hyrë në fuqi një tjetër ligj tatimor.

Si rrjedhojë e hyrjes në fuqi të këtij ligji, kanë pësuar ndryshime tarifat për çertifikime, vërtetime dhe shërbime të tjera të përfaqësive jashtë vendit.

“Prej datës 1 tetor 2021 hyjnë në fuqi ndër të tjera këto tarifa të reja. Vërtetim i thjeshtë nënshkrimi = tarifë fikse për çdo etiketë konfirmimi (pavarësisht vlerës së veprimit juridik): 56,43 Euro (në Lek), në rastin e njoftimit të mbiemrit; 79,57 Euro (në Lek), Konfirmim fotokopjeje: tarifë fikse për çdo etiketë konfirmimi (pavarësisht numrit të faqeve): 24,61 Euro (në Lek)”, thuhet në njoftimin e ambasadës gjermane për shtetasit shqiptarë.