Kthimi në traditë nuk zhgënjen, sekreti si ta gatuani bukën e misrit për përsheshin e gjelit të detit

Ne ju prezantojmë me recetën më të mirë të bukës së misrit të bërë më shtëpi që është një nga perberesit kryesorë të kësaj pjate tradicionale të Vitit të ri
Përbërësit:

245 gram miell misri
355 ml qumësht
212 gram miell të zakonshëm
1 ½ lugë çaji pluhur pjekjeje
¾ lugë gjelle sodë pjekjeje
3/4 lugë gjelle me kripë
226 gjalpë i shkrirë ( pa kripë)
100 gram sheqer
3 lugë gjelle mjaltë
3 vezë të mëdha
Udhëzime:

Në një enë të madhe bashkoni miellin e misrit, qumështin dhe i përzieni mirë me një rrahës elektrik. I lini në temperaturë ambienti për 30 minuta.
Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas tjetër bashkoni miellin e zakonshëm, pluhurin pjekës, sodën e pjekjes dhe pak kripë.
Tek tasi i parë, shtoni gjalpin e shkrirë, sheqerin, mjaltin, vezët dhe i përzieni sërish derisa përbërësit të kombinohen mirë.
Tani bashkokoni të dy masat bashkë dhe i përzieni edhe njëherë të gjitha bashkë.
Masën e përgatitur e shtroni me kujdes në një tavë dhe e fusni në furrë për 30 minuta.
E lini të ftohet 10 minuta para se ta shërbeni dhe ndërkohë mund ta shijoni me mjaltë, gjalpë ose djath të bardhë. Ju bëftë mirë!