Ja mënyra si të mësosh veten dhe të zgjohesh herët çdo mëngjes

Zgjimi herët në mëgjes për disa njerëz mund të duket sfidues dhe as që e marrin mundimin të vendosin ararmin në orën pesë ose gjashtë.

Megjithatë, studiuesit dhe ekspertët sugjerojnë zgjimin e hërë dhe më poshtë do të gjeni disa nga avantazhet që kanë njerëzit kur zgjohen herët.

Njerëzit që zgjohen herët në mëngjes:

  • kanë një karrierë të suksesshme,
  • punën e sotme nuk e shtyjnë për nesër,
  • janë njerëz më pozitivë nga natyra,
  • bëjnë zgjedhje më të shëndetshme,
  • janë më bashkëpunues dhe të vendosur,
  • janë më të mbrojtur ndaj depresionit
  • kanë më shumë kohë të ndjekin ëndrrat
  • stresohen më pak,
  • kanë një peshë më të shëndetshme.

Nëse jeni tipa që e urreni të zgjoheni herët, me gjasë asnjëra prej përfitimeve të mësipërme nuk do ju hyjë në sy.

Megjithatë, ekspertët e AgroWeb.org kanë identifikuar mënyrat më të mira se si të bindni veten që të zgjoheni herët në mëngjes.

Mos u çoni menjëherë nga shtrati

Në mënyrë që të shmangni stresin e zgjimit rrini disa minuta në shtrat.

Fundja, nuk jeni në një kamp ushtarak.

Qëndrimi në shtrat pas zgjimit e bën më të përballueshme ditën.

Një mënyrë për t’ia arritur këtë është që të vendosni dy alarme brenda 15 minutave.

Planifikoni mëngjesin me detaje

Sa më specifike të jetë rutina juaj, aq më e lehtë do të jetë për t’u zbatuar.

Nëse ju planifikoni gjërat që do të bëni në mëngjes dhe e vizualizoni rutinën tuaj në mendje  (duke përfshirë: veshjen, larjen e dhëmbëve, krehjen e flokëve, makiazhin, vendosjen e parfumit, daljen nga shtëpia e të tjerë), zgjimi në mëngjes do të jetë më pak i dhimbshëm.

Hiqqni dorë nga paisjet elektronike

Nëse do të angazhoheni në këtë mision, hiqni dorë nga pajisjet elektronike.

Një gjë e tillë mund të duket ndëshkuese, por duhet të vendosni një rutinë gjumi ku telefoni celular të mos jetë pjesë.

Pra në mbrëmje nuk duhet të merreni me të dhe as në mëngjes.

Sa kohë ju duhet të mësoheni me rutinën e re të zgjimit

Ekspertët thonë se trupit i duhen 4-5 ditë të përshtatet me një rutinë fikse të gjumit.

Pra, vendosni një rutinë të tillë që të flini në kohë dhe të zgjoheni herët por edhe të flini mjaftueshëm 7-8 orë në ditë.

Duke u zgjuar herët do të keni mundësi jo vetëm të kryeni aktivitet fizik por edhe të ushqeheni shëndetshëm në vaktin më të rëndësishëm të ditës.