Jeni te rreptë me veten? Mesoni 6 shenjat e tjera që tregojnë se jeni më inteligjentë se mendonit

Urtësia është aftësia për të përdorur inteligjencën, njohurinë dhe përvojën së bashku për të na ndihmuar të përballojmë dhe përshtatemi me situata të caktuara.

Disa shenja mund t’ju tregojnë se jeni më të zgjuar nga sa mendoni.

1. Ju jeni të rreptë me veten

Një nga gjërat që ju frustron më shumë është kur nuk mund të kuptoni diçka. Një kokë e zgjuar si ju shqetësohet kur has diçka që nuk është në gjendje ta kuptojë menjëherë. Pse është kështu? Sepse përndryshe ju i lidhni gjërat shumë lehtë, kështu që kur diçka nuk është aq e lehtë për ju, filloni të dyshoni në mendjen tuaj.

2. Jeni të vetëdijshëm për botën përreth jush

Njerëzit e zgjuar zakonisht janë shumë të vetëdijshëm për botën përreth tyre dhe këtë e tregojnë duke lexuar dhe shikuar rregullisht lajmet. Atyre u pëlqen të jenë të azhurnuar, edhe nëse kjo do të thotë thjesht të shfletoni lajmet në Twitter. Ata duan të dinë se çfarë po ndodh rreth tyre dhe të informohen për problemet që prekin vendin në të cilin jetojnë, por edhe botën. Edhe nëse është çështje me interes sipërfaqësor, ekziston.

3. Shpesh jeni keqkuptuar

Ndoshta sensi juaj i humorit është shumë i sofistikuar. Ndoshta fjalori juaj është shumë kompleks. Çfarëdo që të jetë, nuk është e pazakontë që njerëzit e zgjuar të keqkuptohen. Dhe nuk është faji juaj, është vetëm mënyra se si njerëzit e zgjuar kalojnë nëpër jetë. Për shkak të kësaj, ata vazhdimisht duhet t’u shpjegojnë të tjerëve atë që ata me të vërtetë mendojnë dhe në një farë mënyre të justifikojnë veten.

4. Keni miq të zgjuar

Njerëzit e zgjuar kanë tendencë të rrethojnë veten me njerëz të zgjuar. Pra, kush dëshiron të rrethohet nga njerëz që nuk i kuptojnë shakatë tuaja? Miqtë tuaj ju kuptojnë dhe mund të identifikohen me ju, që do të thotë se ju jeni po aq të zgjuar sa ata. Dhe meqenëse ata janë miqtë tuaj, ju keni një mendim të lartë për ta. Ata mendojnë për ju në të njëjtën mënyrë.

5. Ju keni pritshmëri të larta nga vetja

Njerëzit e zgjuar pritet të bëjnë gjëra të mëdha. Në shkollë, veçanërisht njerëzit e zgjuar janë më të avancuar se bashkëmoshatarët e tyre, kjo është arsyeja pse ata kanë plane dhe pritshmëri të mëdha në të ardhmen e tyre, pavarësisht nëse ndjekja e një fakulteti të caktuar apo një karriere e caktuar. Dhe çfarëdo qëllimi që ata vendosin për veten e tyre, ata presin ta arrijnë atë.

6. Adhuroni lojërat e bordit, enigmat dhe gjëegjëzat

Shumë njerëz të zgjuar kënaqen të jenë të zënë me lloje të ndryshme lojërash sepse nënkuptojnë se do të duhet të zbulojnë dhe kuptojnë diçka. Për shembull, shumë njerëz të zgjuar duan të mbushin fjalëkryqe, luajnë letra dhe lojëra tavoline. Aktivitete të tilla kërkojnë të menduarit dhe përqendrimin, i cili i përshtatet kokës së zgjuar sepse i stimulon ato në atë mënyrë.

7. Të tjerët ju kanë thënë se jeni të zgjuar

Shumica e njerëzve të zgjuar nuk duan ta mendojnë veten si të zgjuar. Ata e shohin atë si mburrje, edhe pse po deklarojnë vetëm një fakt. Pra, si e dini me siguri se jeni i zgjuar? Nga të tjerët që të thonë se je i zgjuar. Mendja tërheq shumë vëmendje, veçanërisht në mjedisin e biznesit dhe shkollës. Përqafoni kështu mendjen tuaj të madhe dhe kënaquni!/Burimi:TopChannel