Vezët e sidomos ato të rrahurat me djathë e të skuqura në tigan janë ushqimi më i preferuar i mëngjeseve në tavolinat e çdo familje.
Shija e tyre e butë dhe e lehtë për stomakun është ideale për të filluar ditën plot energji.
Megjithëse konsiderohet si një nga gatimet më të lehta për t’u përgatitur, jo gjithnjë vezët e rrahura dalin në mënyrën e dëshiruar.
Kjo mund të ndodhë për disa arsye që nisin që nga cilësia e vezëve, gjalpit, djathit apo edhe nga disa gabime të vogla që mund të bëni gjatë përgatitjes.
Në këtë artikull AgroWeb.org ju tregon çfarë nuk duhet të bëni asnjëherë gjatë përgatitjes së vezëve të rrahura.
Për të përfituar kështu shijen e mrekullueshme të tyresa herë që dëshironi.
Ruajtja e vezëve
Megjithëse mund të duket e parëndësishme, vendi ku vendosni të ruani apo konservoni kokrrat e vezëve.
Idealja është që vezët të mbahen në kartonët e bërë posaçërisht për to brenda në frigorifer.
Përveçse ruhen nga thyerja ato qëndrojnë të izoluara nga ushqimet e tjera që mund të ndodhen në frigorifer.
Bëni kujdes që të mos i lini ato afër ndonjë ushqimi me aromë të fortë siç është peshku.
Kjo pasi lëvozhga e vezëve ka veti të përthithë aromat e forta të jashtëme.
Ndaj nëse doni që vezët tuaja të kenë shijen e tyre karakteristike, mbajini në vende sa më të freskëta dhe të mbyllura në kartonë të veçantë.













