Francezët ndaluan pushimin e iftarit për futbollistët, arsyeja që shumë e konsiderojnë diskriminuese

Muaji i Ramazanit ka nisur këtë javë dhe në shumë liga evropiane të futbollit gjyqtarët do të lejojnë një pushim të shkurtër për lojtarët gjatë lojës gjatë iftarit, e kjo nuk do të ndodhë në Francë.

RMC Sport raportoi sot se drejtuesit e Federatës Franceze të Futbollit vendosën të mos lejojnë lojtarët pushim për iftar gjatë ndeshjes, gjë që hasi në reagime të forta nga ana tjetër.

Komisioni i arbitrave e justifikoi këtë veprim duke u shprehur se donin të shmangnin çdo formë ‘provokimi’, dhe nuk dihet nëse menduan se tifozët do të reagonin keq për pushimin e iftarit apo për diçka tjetër.

Kreu i komisionit të gjykimit, Eric Borghini, iu referua nenit 1.1 të statutit të Federatës, i cili thotë se gjatë konkursit në Francë, çdo fjalim apo fjalim i natyrës politike, ideologjike, fetare ose sindikale, si dhe çdo veshje e shenjat apo veshjet që tregojnë një përkatësi të tillë, janë të ndaluara.

Një qëndrim i tillë konsiderohet nga shumë njerëz si diskriminues.

Kështu në Francë nuk pranuan të ndjekin shembullin e Anglisë dhe Gjermanisë, në kampionatet e futbollit të të cilëve lejohet pushimi për iftar gjatë ndeshjes.