“Do ju mbytim me…’! Alarm për bombë në shkollën 9-vjeçare. Policia kryen kontrolle

TIRANË – Një e-mail anonim i mbërritur në adresë të Policisë së Shtetit ka ngritur alarmin mëngjesin e kësaj të premte. Në e-mailin e shkruar nga një person anonim ‘Shqipëria Shqipëria’, kërcënohet se do të hidhet bombë në disa shkolla në Tiranë teksa shkruhet se “gjaku i mësuesve do të derdhet në shkolla dhe se fëmijët dhe gratë do të vriten vetëm nëse na pengojë. Ne do t’ju mbytim në gjak”.

Pas këtij e-maili Policia e Shtetit ka nisur hetimet dhe ka vijuar kontrollet në ambientet e institucioneve arsimore. Pas kontrolleve ka rezultuar se alarmi ishte fals, dhe mësimi ka vijuar normalisht. Policia e Shtetit garanton se nuk ka vend për panik te mësuesit, nxënësit apo prindërit. Mendohet se rasti ka të bëjë me një sulm kibernetik dhe është duke u hetuar se kush është personi që ka dërguar e-mail.

Përmbajtja e email-it kërcënues:

Ne gjithmonë kemi pritur ditën kur mund të zbresim në qytet dhe të mos fshehim fytyrat tona Do të vijë dita kur imazhet tona në kokat tona do të bëhen forca shkatërruese e realitetit që do të ndjeni në këto mure

Gjaku i mësuesve do të derdhet në shkolla Ne do të prerë qafën e tyre. Armiqtë E Allahut do t’i shtrembërojnë veprimet tona Sheriati nuk i ndan jobesimtarët në ndërluftues dhe paqësor.

Thashë: “O I Dërguari i Allahut kuajt tanë shkelën mbi gratë dhe fëmijët e idhujtarëve. Ai tha: “ata janë nga baballarët e tyre.” Fëmijët dhe gratë do të vriten vetëm nëse na pengojnë.

Ne do t’ju shkatërrojmë në rrugë Kamionët tanë janë të mbushur me eksploziv Ata do t’ju shkatërrojnë në sheshet kryesore si Në Nice. Dhe ai do t’i presë turmat me thika. Ata do të hyjnë në ju dhe do të hedhin veten në erë. Ne do t’ju mbytim në gjak.