Balla prezanton ligjin e ri për sistemin e adresave: Kod unik për çdo banesë, hotel e pallat

TIRANË- Ministri i Brendshëm Taulant Balla ka prezantuar sot sistemin e adresave. Pas përfundimit të mbledhjes së Këshillit të Ministrave, Balla ka theksuar se do të bëhet një regjistër unik ku do të referohen të gjitha institucionet shtetërore, nën kontrollin e Ministrisë së Brendshme. Po ashtu ka thënë se për bizneset dhe për banesat do të ketë një kod unik të pareplikueshëm, që lehtëson shërbimet postare.

“Një prej vendimeve të marra sot ka të bëj me ligjin për sistemin e adresave, bëhet fjalë për krijimin e një regjistri unik të adresave unike. Pas miratimit të këtij ligji dhe akteve nënligjore do të kemi një regjistër unik ku do te referohen të gjithë institucionet shtetërore, nën kontrollin Ministrisë së Brendshme. Po ashtu, çdo biznes, banesë, ndërtesë në vend do të ketë një kod unik i pa replikushëm në bashki të ndryshme dhe kjo na mundëson ti japim zgjidhjeve problematikave për ofrimin e shërbimeve, lehtësimin e mbërritjes në adresë jo vetëm të shërbimit postar por edhe turistëve. Një prej problematikave që kanë ngritur turistët, u mundësojmë që përmes këtij kodi unik të jenë lehtësisht i arritshme. Ftoj qytetarët ta frekuentojnë që tani, adresari.mb.gov.al. Është një mundësi për çdo qytetarë qe ka një problematikë më një adresë. E ftoj Kuvendin ta miratoje sa më shpejt për të përmirësuar këtë sistem. Çdo familje do ta ketë banesën më një kod unik, i cili të drejton menjëherë sapo vendos kodin. Ne do të punojmë fillimisht me Google, për të aksesuar kodin unik, dhe më pas për tu drejtuar në adresën që do të shkojë,” tha Balla.