Verifikimi: Në Shqipëri u injektua vaksinë indiane e pacertifikuar nga asnjë institucion

Vaksina “Covishield”, e cila nuk është miratuar nga #FDA dhe #EMA, rezulton të jetë injektuar në disa pika vaksinimi, të paktën në Tiranë. Disa vaksinatorë dhe mjekë në Sheshin “Skënderbej”, “Air Albania” dhe Poliklinikën 9 pranojnë se kanë injektuar këtë vaksinë që në pranverë, edhe pse Ministria e Shëndetësisë, nuk ka publikuar ndonjë informacion për praninë e kësaj vaksine. Për herë të parë, emri i vaksinës Covishield, një prodhim indian që sipas të dhënave ka ngjashmëri me përbërjen e vaksinës Asta Zeneca, u raportua në shtator për Faktojen nga Ministria e Shëndetësisë, pas një kërkese për informacion.

aksina indiane “Covishield” rezulton të jetë injektuar në Shqipëri, të paktën 3 ose 4 muaj më parë. Faktoje bëri një verifikim në terren, ku arriti të konfirmojë se vaksina është aplikuar te disa qytetarë. Por, ajo që mbetet mister, është fakti, se cilat kategorive saktësisht u janë injektuar vaksinat me këtë emërtim, pasi ai nuk rezulton në ndonjë njoftim publik të qeverisë, mbi dozat dhe llojin e vaksinave të administruara që nga nisja e procesit të vaksinimit.

Faktoje bëri një verifikim në terren në disa nga pikat dhe qendrat kryesore ku kryhet vaksinimi në Tiranë, ku arritëm të zbulojmë se këto vaksina janë injektuar në periudhën prill-maj.