Përmbytjet me 149 të vdekur dhe 108 të zhdukur, Brazili merr vendimin drastik për futbollin

Përmbytjet kanë pushtuar Brazilian dhe situata ka qenë mjaft e rëndë në vend.

Për këtë është vendosur dhe pezullimi i futbollit për dy javët e ardhshme në vend.

Kështu nuk do të luhen ndeshje në elitën braziliane, pas kërkesës së 15 klubeve nga 20 në total.

Një bilanc me 149 persona të vdekur dhe 108 të tjerë të zhdukur është regjistruar deri tani

Përmbytjet masive janë regjistruar në jug të vendit. Futbolli është sensibilizuar kështu me situatën kritike në vend.