Ndiheni të uritur edhe pasi keni ngrënë? Ja disa nga arsyet pse

Sapo keni përfunduar një vakt të bollshëm dhe befas e gjeni veten sërish te dera e frigoriferit! Keni prapë uri, ndiheni të pangopur, një kompleks ndjesish që sjell edhe një pikëpyetje: Pse kemi uri kur sapo kemi ngrënë?

Ekspertët rendisin tetë arsye që kanë ndikim në këtë gjendje! Ja për çfarë bëhet fjalë!

#1 Ndiqni dieta

fizikisht, por nuk shijoni gjithçka konsumoni, kjo nuk çon në një ndjenjë ngopjeje. Kënaqësia dhe ushqimi duhet të ecin paralelisht në këtë proces.

#7 Jeni të lodhur

Mungesa e gjumit çon edhe në mungesë energjie, pavarësisht nëse hani mjaftueshëm.

#8 Probleme shëndetësore

Ndjenja e urisë edhe pasi keni ngrënë, mund të lidhet edhe me disa tregues shëndetësorë, si hipoglicemia ose sheqernat në gjak, ankthi, depresioni, stresi, probleme me tiroiden etj.