“Mbretëresha” e kokainës/ Nga politikane në vrasëse gjakftohtë, njihuni me “El Chapo” femër

Marixa Lemus Perez, është një emër i njohur për botën e krimit në Guatemala. Ajo quhet ndryshe si “El Chapo” femër dhe një nga boset e mafies më të rrezikshme në vendin e Amerikës Latine.

Marixa, kandidoi në të kaluarën dhe si kryetare bashkie, ndërsa për pak vite, është kthyer në kriminelen më të rrezikshme të kokainës dhe konsiderohet si porositja e shumë vrasjeve.

Ajo u arrestua në vitin 2017 dhe u dënua me 94 vite burg për një sërë krimesh brutale. Në vitin 2011, Marixa kandidoi për kryetare bashkie në qytetin Moyuta.