LISTA/ Shtohet numri i personaliteteve që do mbrohen nga Garda e Republikës

Lulzim Basha në cilësinë e kryetarit të partisë më të madhe opozitare parlamentare në vend dhe Erion Veliaj si kryetar i Bashkisë Tiranë janë mes një liste personalitetesh të larta të cilët tashmë do të ruhen nga Garda e Republikës.

Vendimi është marrë ditën e sotme në mbledhjen e Këshillit të Ministrave. Kështu, me propozim të ministrit të Brendshëm Bledi Çuçi, Këshilli i Ministrave vendosi që Garda e Republikës të mbrojë edhe personalitete si Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve Ilirjan Celibashi etj.

Nga garda do të ruhet edhe kryetari i partisë më të madhe të mazhorancës parlamentare në vend, që aktualisht është kryeministri i vendit Edi Rama.