Kokainë dhe armë në shtëpi, arrestohet 35-vjeçari shqiptar në Itali. Ishte pjesë e një bande që vidhte nëpër shtëpi

Të premten e kaluar, më 21 qershor, karabinierët arrestuan një murator shqiptar 35-vjeçar, me banim në Cassola, për posedim të një arme zjarri të zakonshme klandestine dhe posedim me qëllim tregtimin e kokainës. Karabinierët u përfshinë në disa kontrolle shtëpish të deleguara nga zyra e prokurorit publik të Vicenzës në komunat Parma dhe Cassola, si pjesë e një hetimi të lidhur me krimet grabitqare, të ndodhura në zonën e Bassanos në janar 2024.

Hetimi filloi më 11 janar, kur Karabinierët e Bassanos, në detyrë, duke ecur me një makinë, kapën një Alfa Romeo Giulietta të errët në San Giuseppe di Cassola, e raportuar si një automjet i përdorur për vjedhje shtëpish. Në fakt, atë mbrëmje ishin kryer tre sulme (një prej të cilëve u tentua) në Bassano del Grappa.

Pas një përmbytjeje fillestare të makinës, policët kërkuan mbështetjen e një makine shërbimi, e cila arriti përmes Ca’ Barocello në Bassano del Grappa. Këtu, shoferi i Alfa Romeo Giulietta, kur pa radiomobilin, duke shpërfillur urdhrin për të ndaluar nga ushtria, iku dhe, pasi arriti në Via Kennedy, braktisi automjetin dhe iku në këmbë së bashku me dy bashkëpunëtorë të tjerë, duke arritur të mbulojë gjurmët, ndihmuar nga errësira e mbrëmjes.

Më pas, Karabinierët arritën të gjurmonin tre subjekte, të cilët ishin përgjegjës për vjedhjen e shtëpisë dhe rezistencën ndaj një zyrtari publik, të gjithë me origjinë shqiptare, dy prej të cilëve banonin në Parma dhe një me vendbanim në Cassola.

Ndaj tyre u lëshuan tre urdhra të veçantë kontrolli dhe në shtëpinë e shtetasit shqiptar në Cassola, ushtria gjeti 95 gramë kokainë dhe një revole Bulldog kalibri 320 pa markë dhe numër serial, dhe për këtë arsye konsiderohej armë e paligjshme.

Personi u shpall i arrestuar dhe në përfundim të formaliteteve u dërgua në burgun e Vicenzas për të pritur seancën e vlefshmërisë, e cila u mbajt mëngjesin e së hënës dhe në përfundim të së cilës gjyqtari vlerësoi se 35-vjeçari shqiptar duhej arrestuar dhe paraburgosur.