ISHP publikon udhëzuesin për shkollat: Mësuesit, sanitarët dhe rojet duhet të vaksinohen, maska me detyrim

epa08474161 Pupils wear 3D-printed plastic face shields while attending class at a secondary school in Pristina, Kosovo, 09 June 2020. On 01 June, the Kosovar government started easing some of the quarantine measures it had implemented in a bid to stem the spread of the ongoing pandemic of the COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus due to the low number of newly-infected patients. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nesër nis mësimi plotësues në shkolla, për plotësimin e mangësive nga mësimi online. Ndërkohë Instituti i Shëndetit Publik (ISHP) ka publikuar edhe udhëzimin për shkollat, për masat që duhen respektuar. Aty nënvizohet edhe vaksinimi i mësuesve, proces që duhet të jetë kryer deri me datë 30 shtator. Nëse mësuesit nuk vaksinohen as pas 30 shtatorit duhet të paraqesin arsyetimin nga mjeku.