Grabitësi shqiptar që drejton rrjetin që grabit shtëpitë e të famshmëve: Nuk kam grabit vetëm shtepinë e Mesit, pasi…

Thyerjet dhe grabitjet në shtëpitë e të famshmëve duket se po kthehen në një trend të rrezikshëm. Sergio Ramos dhe familja e tij ishin të fundit që e përjetuan këtë, por ata janë të vetmit. Një nga hajdutët e përfshirë në këtë grabitje ka përshkruar nga arratia mënyrën se si i ka kryer ato. Gazetari Carlos Quílez, i cili intervistoi njeriun në fjalë në podcast për gazetën spanjolle El Español , i referohet atij si Alberto.

Në vitin 2012, kriminelët kishin shënjestër shtëpinë e Cruyff-it, megjithëse ata hynë në rezidencën e tij fillimisht pa e kuptuar se ishte e tija. Mirëpo, sapo u futën brenda, vunë re fotot e tij me Dennis Bergkamp. Ata arritën t’i vidhnin nga shtëpia e tij sende me vlerë rreth 20,000 euro.

Asnjë grabitje për Messin

Temat e para të diskutimit janë incidentet që përfshijnë shtëpitë e Karim Benzema, Cristiano Ronaldo dhe Johan Cruyff. “Ne e grabitëm Benzemën me rastin kur ai nuk na kapi”, tha Alberto. “Ne gjithashtu tentuam vjedhjen në shtëpinë e Cristianos në Madeira, por plaçka nuk ishte joshëse”, shtoi ai.

Kreu i bandës Shqipëri-Kosovë, i cili aktualisht është në arrati nga autoritetet, zbuloi gjithashtu se ai hodhi poshtë disa grabitje, madje duke përmendur një futbollist të veçantë që nuk e kishte synuar dhe nuk do ta bënte. Ai quhet Lionel Messi. Ai madje deklaroi se ai dhe të tjerët, kishin mundësi për ta bërë këtë. “Kam ndaluar disa herë njerëz që donin të grabisnin shtëpinë e Messit , njerëz që më kërkonin, por nuk mund t’i ndaloj të gjithë… Këtë herë munda dhe jam shumë krenar për këtë.” Ai gjithashtu pranoi se ata mund të kishin vjedhur shtëpinë e prindërve të Messit.

“Jo shumë kohë më parë, gati një vit më parë, duket se kishte të tjerë që ofruan, megjithëse nuk ishte shtëpia e tij, ishte e prindërve të tij, familja e Messit. Messi ishte në Paris në këtë moment. Shkova ta shoh sepse e njoh shumë mirë dhe e njoh shumë mirë zonën dhe nuk doja, për respekt për Messin, nuk e bëra sepse nuk më intereson, pikë.”

  • Alberto, siç quhet ai, thuhet se komandon më shumë se 100 persona që “varen prej tij ose kërkojnë lejen dhe informacionin e tij për të kryer disa vjedhje. Kjo është arsyeja pse ai ka njëfarë kapaciteti për të siguruar që grupet e tjera të mos kryejnë depërtime specifike, përfshirë ato që synojnë të grabisin shtëpinë e Messit.