Fier/ Reaksion nga lëndët kimike, pësojnë asfiksi dhe skuqje në krah 8 punonjëse të një kompanie

Disa punonjëse të një kompanie të huaj për prodhimin e sistemit elektrik dhe të pjesëve automobilistike në Fier kanë shfaqur probleme shëndetësore rreth orës 20:30 dhe kanë kërkuar ndihmë mjekësore.

Policia njofton se 7 prej tyre kanë marrë ndihmën e parë në ambientet e kompanisë, dhe janë larguar në banesë, ndërsa njëra prej tyre vijon të marrë ndihmën mjekësore në spital, ku ndodhet jashtë rrezikut për jetën.

Report tv mëson se ato kanë pësuar skuqje lëkure në krah si pasojë e rekasionit nga lëndët kimike që përdoren gjatë procesit të punës në kompaninë që operon në sektorin e pajisjeve elektrike për automjetet.

Grupi hetimor po punon për përcaktimin e shkakut dhe dokumentimin e plotë ligjor të ngjarjes.

Lajmi në përditësim