Është besuar se lëkura e pulës mund të rrisë nivelin e kolesterolit dhe presionin e gjakut duke rritur rrezikun e sëmundjeve të zemrës.
Por studimet e kohëve të fundit kanë treguar se këto përfundime nuk janë të vërteta dhe nuk është aspak e nevojshme për të hequr lëkurën e pulës para se ta gatuani apo hani atë.
Ekspertët e shëndetësisë nga Universiteti i Harvardit konfirmuan se ngrënia e lëkurës së pulës, veçanërisht në moderim, nuk do të shkaktojë probleme shëndetësore. Plus, lëkura që shumë njerëz kanë shmangur prej dekadash ka disa përfitime, duke përfshirë:
Shëndetin e zemrës
Lëkura e pulës përmban yndyrë të pangopur, një lloj yndyre që është e mirë për shëndetin. Yndyra e pa saturuar mund të ndihmojë në zvogëlimin e presionit të gjakut dhe niveleve të këqija të kolesterolit, duke rregulluar hormonet.
Kaloritë nuk janë aq të larta dhe për më të tepër shijon aq shumë.
Gatimi i pulës në një temperaturë të lartë mund ta bëjë ushqimin me shumë yndyrë, por kur vjen puna tek pula, lëkura e kësaj të fundit thith këtë të fundit duke u shndërruar në kërce dhe mishi brenda të mbetet i butë.
Për më tepër vlen të thuhet se lëkura e pulës ka dhe sasi të konsiderueshme të omegës 6 dhe nëse hahet në sasi të madhe mund të çojë në probleme shëndetësore. Kjo është arsyeja pse moderimi është gjithmonë çelësi. Përveç kësaj, lëkura e djegur duhet të shmanget gjithashtu.













